Verita - Cursuri

Următoarele cursuri


Compasiune și reziliență în educație


mergi la curs

Sala de clasă - spațiu de siguranță și compasiune


“Sala de clasă: spațiu de siguranță și compasiune” este continuarea webinarului “Introducere în învățarea socio-emoțională” care a avut loc pe 5 Noiembrie și pe care îl puteți (re-)viziona pe site-ul CERC (http://cerc.veritafoundation.ro/resurse-utilizatori )

Vom relua pe scurt câteva din conceptele de bază prezentate în “Introducere” și vom continua cu aplicarea lor la clasă. Vă vom prezenta elemente din diverse modele de curriculum de învățare socio-emoțională, practici și activități simple, care pot conduce la crearea unei atmosfere calde și plăcute care să ofere suport procesului academic.

Fie că este vorba de înțelegerea compasiunii, creșterea rezilienței, antrenarea atenției sau gestionarea emoțiilor, tehnicile prezentate vă vor ajuta să stabiliți relații autentice și pline de sens cu elevii pe care îi întâlniți zi de zi, construind astfel atât un mediu de siguranță și înțelegere, cât și o motivație sporită pentru învățare.

Data: 15 Decembrie

Interval orar: 18.00 – 19.30

Înregistrarea la acest eveniment se face pe baza completării formularului de înscriere până la data de 14 Decembrie 2020.

http://cerc.veritafoundation.ro/cursuri/edit/webinar%20-%20sala%20de%20clasa

Acest webinar este oferit în mod gratuit.

Cine are posibilitatea de a face o donație, va asigura continuitatea acestui curs în beneficiul altor educatori și părinți.

Donațiile se pot face direct pe pagina de înregistrare la eveniment.

Mulțumim!


mergi la curs

Introducere în educația socio-emoțională


O educație completă trebuie să depășească mediul strict academic.

Această inițiativă educațională a fost numită „învățare socio-emoțională” sau SEL (social emotional learning).

Cele mai bune programe școlare sunt bazate pe descoperiri științifice de ultimă generație care au avut ca studiu emoțiile și sistemul nervos.

Cultivarea auto-compasiunii, a capacitatii/abilitatilor de auto-reglare si a abilitatilor interpersonale au condus atât la o îmbunătățire a pregătirii școlare, cât și la o ameliorare a stării de bine individuale în etapele critice ale dezvoltării din perioada copilăriei.

Cercetările sugerează din ce în ce mai mult că este total neînțelept ca educația să se concentreze exclusiv pe dobândirea de abilități cognitive, neglijând în totalitate dezvoltarea inteligenței emoționale, sau a aspectelor precum:

- conștientizarea emoțională și abilitățile sociale,

- capacitatea de a coopera și de a colabora cu ceilalți

- capacitatea de a gestiona în mod constructiv o situație conflictuală atunci când aceasta apare.

Studenții nu își lasă emoțiile la ușă când intră în clasă dimineața.

Încă se mai gândesc la cearta pe care au avut-o cu mama, la felul în care cineva a țipat la ei în autobuz sau la testul de matematică din acea zi.

Educația socio-emoțională îi ajută pe elevi să înțeleagă că nu ajung la școală ca o pagină albă în fiecare dimineață iar pe educatori îi motivează să lucreze cu această realitate în loc să pretindă că ea nu există.

Cum ar fi dacă educația socio-emoțională ar deveni parte din curicula națională?


Ce s-ar schimba?

Copiii noștri ar afla că este normal ca emoțiile să facă parte din viața noastră și ar învăța să le recunoască și să le gestioneze mai bine, influențând astfel în mod direct atât abilitățile esențiale pentru o viață sănătoasă cât și rezultatele academice.

Educatorii noștri ar înțelege conexiunea directă între emoții și procesul de învățare , metode de antrenare a atenției copiilor , abilitate fără de care procesul de învățare este mult ingreunat, precum și relevanța nivelului personal de stres în această meserie și necesitatea unor practici și unelte care să contribuie la sănătatea fizică, emoțională și mentală.

Școlile ar prioritiza dezvoltarea relațiilor armonioase între elevi dar și între cadrele didactice și am observa comunități educaționale bazate pe mai multă încredere, cooperare și compasiune.

Societatea noastră ar contribui la educarea unor copii mult mai conștienți de sine, mai rezilienți, mai motivați să învețe și mai capabili să devină adulți responsabili care să trăiască în mai multă armonie cu ei înșiși și cu cei din jur.

Știm că acest lucru este posibil!

Fundația Verita a lansat CERC pentru a pune laolalta resursele validate la nivel internațional de integrare a educației socio-emoționale prin curicula SEE ( Social, Emotional and Ethical Learning )dezvoltată de Universitatea Emory împreună cu Center for Contemplative Science and Compassion-Based Ethics din SUA.

Înscrie-te la acest webinar și află mai multe despre educația socio-emoțională, despre cum poți dobândi mai multe unelte cu care să îți dezvolți inteligența emoțională și despre cum poți modela într-un mod sănătos bune practici de educație socio-emoțională copiilor și/sau elevilor tăi.

Data: 5 Noiembrie

Interval orar: 18.30 – 20.00

Inregistrarea la acest eveniment se face pe baza completării formularului de înscriere până la data de 30 Octombrie 2020.

Acest webinar este oferit în mod gratuit.

Cine are posibilitatea de a face o donație, va asigura continuitatea acestui curs în beneficiul altor educatori și părinți.

Donațiile se pot face direct pe pagina de înregistrare la eveniment.

Mulțumim!

mergi la curs

Cum cresc starea de siguranta in relatia cu copilul meu?


Daca esti un parinte care are cel putin un copil cu varsta cuprinsa intre 3-10 ani, acest webinar este pentru tine si pentru relatia cu copilul tau.

Daca vrei sa afli cum sa-ti imbunatatesti relatia cu copilul tau prin a creste starea de siguranta din relatie, acest webinar este pentru tine.

Daca vrei sa experimentezi tehnici si activitati concrete de interactiune si joaca pentru a le duce acasa, in relatia cu copilul tau, acest webinar este pentru tine.


De ce sa participi la acest webinar?

 • Simti adesea ca relatia dintre tine si copilul tau se transforma intr-o lupta si ajungeti sa nu va mai bucurati unul de celalalt
 • Modelul tau de relationare cu proprii parinti a avut la baza frica, pedeapsa, conectare emotionala scazuta si prea putina joaca si doresti sa il schimbi
 • Tu sau copilul tau ati trecut prin schimbari, situatii stresante sau chiar traumatice si v-a afectat starea de bine
 • Copilul tau are dificultati in a se adapta la schimbari, in a pleca de langa tine sau in a fi independent
 • Copilul tau este prea independent, nu accepta parerile sau propunerile altora si se opune
 • Copilul tau a avut dificultati inca de la nastere in a se conecta cu tine

Ce vei descoperi la acest webinar?

 • O imagine clara a relației cu copilul tău, văzută prin prisma teoriei atașamentului si a celor mai noi informatii din neurostiinte
 • Un tipar mai clar de relaționare dintre tine si copilul tău, construit de-a lungul primilor ani de dezvoltare ai copilului
 • 3 concepte de baza care stau la baza dezvoltări sentimentului de siguranță si implicit a atașamentului sigur- acesta este baza pentru o dezvoltare psihică si corporala sănătoasă a copilului
 • Jocuri si activități de făcut in relația părinte-copil, pentru a dezvolta si a creste acest sentiment de siguranță atât pentru tine, cat si pentru copilul tău
 • Strategii concrete de relaționare cu copilul tău, de co-reglare si autoreglare emotioala, îndeosebi in situațiile de copleșire emoțională ale amandurora.

Cand si cum?

Pe data de 17 Octombrie 2020

Intre orele 10.00-12.00

Donatie recomandata 100-250 Ron

Fondurile stranse vor contribui la sustinerea organizării de cursuri si webinarii în beneficiul educatorilor din sistemul de stat.


Despre Andreea Neagu: https://psihologandreeaneagu.com/index.php/despre-mine/studii-formari-profesionale-si-acreditari/

mergi la curs