Despre SEE Learning
Fundația Verita, prin Centrul de Resurse pentru Compasiune în Educație, lansează în România cel mai complet program de educație socială, emoțională și etică - SEE Learning™ . Învățarea socială, emoțională și etică (SEE Learning) este un program inovativ de educație pentru învățământul primar și gimnazial, dezvoltat de Universitatea Emory. SEE Learning™ oferă pedagogilor instrumentele de care au nevoie pentru a stimula dezvoltarea inteligenței emoționale, sociale și etice pentru elevi și pentru ei înșiși.
SEE Learning™ reprezintă cel mai înalt standard în educație, prin îmbunătățirea programelor SEL cu componente suplimentare-cheie, printre care:
- educarea atenției
- compasiunea și discernământul etic
- gândirea sistemică
- reziliență și practică cu o abordare bazată pe înțelegerea traumei

Accesează programul

Accesează cursul introductiv SEE Learning
Urmăriți gratuit cursul interactiv de 6 ore și aveți access la manualele SEE Learning.
Mergi la curs
Descarcă ghidul explicativ SEE Learning
Aveți access gratuit la ghidul explicativ al conceptelor, practicilor și resurselor SEE Learning și la primele 2 capitole ale manualelor.
Descarcă ghidul
De ce este acest curriculum
atât de apreciat în întreaga lume?
Programul SEE Learning este fundamentat pe ideea că educația poate și chiar ar trebui dezvoltată în direcția încurajării sporirii valorilor și competențelor care conduc la o fericire mai mare, atât pentru fiecare individ în parte, cât și pentru societate în general, idee care câștigă rapid sprijinul unei mari varietăți de cercuri sociale. Cercetările sugerează din ce în ce mai mult că este total neînțelept ca educația să se concentreze exclusiv pe dobândirea de abilități cognitive, neglijând în totalitate dezvoltarea inteligenței emoționale, cum ar fi conștientizarea emoțională și abilitățile sociale, capacitatea de a coopera și de a colabora cu ceilalți și capacitatea de a gestiona în mod constructiv o situație conflictuală atunci când aceasta apare.
Abilitățile interpersonale, cultivarea reglării emoționale pozitive și compasiunea de sine au condus atât la o îmbunătățire a pregătirii școlare, cât și la o ameliorare a bunăstării individuale în etapele critice ale dezvoltării din perioada copilăriei.

INTERDEPENDENȚA ȘI GÂNDIREA SISTEMICĂ
Școlile recunosc necesitatea de a pregăti elevii pentru a fi cetățeni ai unei lumi globalizate, în așa fel încât să poată naviga într-o manieră responsabilă într-o lume din ce în ce mai complexă și să poată contribui la dezvoltarea lor și a altora. Programul SEE Learning include predarea explicită a teoriei sistemelor către elevi și adoptă o abordare sistemică, bazată pe interdependență.

CULTIVAREA ATENȚIEI
Atenția este o abilitate fundamentală care are un impact major asupra tuturor aspectelor învățării. În ciuda acestui fapt, educația în privința atenției a fost în mare parte neglijată, neatribuindu-se un rol explicit în cadrul educației tradiționale. După cum remarcă Daniel Goleman, „Deoarece este un element atât de esențial ce poate fi utilizat pentru a-i ajuta pe copii să își gestioneze mai bine lumile interioare și să-și îmbunătățească abilitatea de asimilare, educația în privința atenției este, în mod evident, un pas înainte pentru educația socio-emoțională”

COMPONENTA ETICII
În cadrul programului SEE Learning sunt explorate beneficiile bunătății umane și compasiunii, iar elevilor le sunt predate materiale și exerciții practice care pot contribui la dezvoltarea unei mai mari capacități de a se îngriji, cu pricepere, de ei înșiși și de ceilalți. Din ce în ce mai multe dovezi științifice sunt în favoarea ideii că o atitudine plină de compasiune și solicitudine este benefică în ceea ce privește sănătatea fizică și emoțională, nu numai pentru ceilalți, ci și pentru sine, iar implicațiile unei astfel de atitudini față de bunăstarea socială sunt clare.

ALFABETIZAREA CORPORALĂ & EMOȚIONALĂ
Prin prisma practicilor informate din punct de vedere al traumei
Programul SEE Learning încorporează cele mai recente teorii din domeniul cercetării traumelor, pentru a veni în întâmpinarea pedagogilor și a elevilor, punându-le la dispoziție modalități excelente de a explora emoțiile, autoreglarea și practicile reflective în cel mai sigur și mai eficient mod. Deoarece toți elevii, și de altfel toate ființele umane, experimentează niveluri diferite când vine vorba de siguranță și amenințare, cu toții beneficiază de pe urma faptului că învață despre sistemul lor nervos și despre cum își pot regla nivelul de stres prin practici bazate pe corp și prin cultivarea „alfabetizării corporale.
Cine suntem?
Proiectul CERC ( Centrul de Resurse pentru Compasiune în Educație ) a fost dezvoltat de Fundația Verita și de Școala Internațională Verita.
Ce facem?
Suntem colaboratorii primari în România ai Universității Emory și Center for Contemplative Science and Compassion-Based Ethics din SUA care au dezvoltat și lansat in Aprilie 2019 unul dintre cele mai valoroase programe de educație socială, emoțională și etică din lume denumit SEE Learning ( Social, Emotional and Ethical Learning )
Noi l-am tradus în limba română și vrem să îl dăm mai departe în mod gratuit oricărui educator, profesor sau părinte interesat să îl folosească în școala, clasa sau familia din care face parte.